Eervol bezoek van aanjager Zorgpact Doekle Terpstra

Op dinsdag 26 januari 2016 kregen we bij het Summa Zorg bezoek van Doekle Terpstra samen met drie van zijn teamleden Danny van Deurssen, Arjan Uwland en Miriam Korstanje. Doekle Terpstra is door de ministeries van volksgezondheid en onderwijs aangesteld als aanjager van het landelijke Zorgpact.

Binnen het Zorgpact werken zorg- en welzijnsinstellingen, onderwijs en lokale overheden nauw met elkaar samen om de grote veranderingen die momenteel in de zorg spelen vorm te geven. Goede voorbeelden van vormen van samenwerkingen krijgen een podium om anderen te inspireren. Wij hebben in november 2015 met ons project Samen Slim Zorgen Thuis een plek gekregen bij de groep Koplopers binnen het Zorgpact. Een eervolle positie, want met ons project vervullen wij een voorbeeldfunctie.

Samen Slim Zorgen Thuis in actie

Onze gasten werden door Summa-studenten, senioren en medewerkers van Lokaal⁺ op een hartverwarmende manier ontvangen met een heerlijke door hen samen bereide lunch. We hebben met elkaar gegeten, gelachen en een erg geanimeerd gesprek gevoerd aan tafel. Het was mooi om te zien hoe iedereen binnen het project Samen Slim Zorgen Thuis zijn steentje bijdroeg om van deze lunch iets bijzonders te maken. Na afloop van het diner bedankte Doekle alle aanwezigen. In een korte speech liet hij ons weten dat onze studenten het cement in de samenleving gaan vormen, juist in deze tijd van verandering en bezuiniging. Het vak van dienstverlener, waar we onze studenten voor opleiden, is een mooi vak. Hij vond dat we bij Summa helemaal op de goede weg bezig waren en gelooft samen met ons in een opkomende markt van het ondersteunen van langer thuiswonende burgers. En laat dat nu net de plek zijn waar veel van onze studenten straks hun baan zullen vinden.

De juiste voorbereiding is het halve werk

Het was erg leuk om te horen dat de manier waarop we onze studenten gericht voorbereiden op een waardevolle, nieuwe plek in de maatschappij aansluit op de nieuwe ontwikkelingen binnen de overheid. Iets waar wij al jaren onze nek voor uitsteken. Doekle gaf ons ook nog een advies mee. Hij vond dat we de unieke kracht van onze studenten en onze aanpak nog beter moeten profileren. Samen met onze partners en andere ROC’s kunnen we een echte impact hebben op de ontwikkelingen in de samenleving.

Wij gaan door met waar we goed in zijn!

Hilde Meijs – directrice Summa Zorg