Parktheater en wijkleerbedrijf Lokaal⁺ slaan de handen ineen

Het Parktheater in Eindhoven en het wijkleerbedrijf Lokaal⁺ van het Summa College verzorgen iedere woensdag een lunch in het theaterrestaurant Smaaktheater Dertien. Deze zogenaamde stadslunch wordt wekelijks aangeboden aan mensen met een specifieke hulpvraag.

De Summa-studenten die via Lokaal⁺ stagelopen bij een zorginstelling of bij zorgbehoevenden thuis vergezellen de gasten op woensdagen tijdens een lekkere lunch. Deze mensen kunnen, als ze slecht ter been zijn, zelfs worden opgehaald door studenten van Summa Zorg.

Een gezellige ontmoeting

Lokaal⁺ en het Parktheater hopen samen de sleur en eenzaamheid van mensen te kunnen doorbreken. De samenwerking verbindt zorg en welzijn met de ambitie van het Parktheater om meer van betekenis te zijn in de samenleving. De stadslunch is dan ook een gezellig uitje waar buurtbewoners, studenten en hulpbehoevenden elkaar ontmoeten. Voorafgaand aan de lunch is er ruim de tijd voor een kopje koffie of thee en een gezellig praatje. En naderhand kan natuurlijk een mooie wandeling worden gemaakt door het stadswandelpark dat achter het Parktheater ligt.

De praktische zaken

De lunch gaat om 12:00 uur van start in Smaaktheater Dertien in het Parktheater in Eindhoven. Rolstoelen en rollators zijn uiteraard welkom. Op afspraak kan een van de Summa-studenten van tevoren langsgaan bij gasten om ze naar het restaurant te begeleiden. Na afloop van de lunch, uiterlijk 15:30 uur, wordt men ook weer netjes naar huis gebracht. De stadslunch kost €7,50 per keer en is te reserveren via info@lokaal-plus.nl of 040 269 57 27.