Studenten hebben verfrissende ideeën

Mextal ontwikkelde VieDome voor zorg, veiligheid en comfort in één domotica-oplossing. Hierdoor maken ze de zorg efficiënter en kunnen mensen langer onder eigen regie zelfstandig blijven wonen. Commercieel directeur Frans Stravers: “Om studenten met het systeem te leren werken plaatsten we VieDome in praktijklokalen. Maar onze samenwerking gaat verder dan het leveren van spullen.”

Waardevolle informatie

Dat het geen eenrichtingsverkeer is blijkt wel. Frans: “Binnen Lokaal⁺ richtten we het VieDome Experience Center in. Dagelijks komen er veel senioren over de vloer. Studenten testen het systeem samen met de senioren en delen hun ervaringen met ons. Dat levert ons waardevolle informatie op. Jongeren kijken anders naar technologie en hebben vaak verfrissende ideeën. Ze kijken kritisch en onbevangen naar de werking. Als iets niet goed werkt, dan zeggen ze dat. Dat mag, want daar leren wij als organisatie veel van.” Mextal zorgt ervoor dat studenten en docenten met de allernieuwste technieken werken. Zo doen leerlingen ervaring op, zodat ze goed voorbereid de arbeidsmarkt opgaan. “Nu is dat nog binnen de school, maar we willen dit verder uitbreiden naar studenten die stage lopen bij ouderen thuis. Dat maakt het allemaal nog ‘echter’. Er zijn nog plannen en ideeën genoeg!”, vertelt Frans.

Fijne samenwerking

Als er externe groepen op bezoek komen in het VieDome Experience Center worden ze samen met de studenten toegesproken. Frans legt uit: “We laten mensen ervaren hoe het domotica-systeem werkt. Het concept krijgt hierdoor steeds meer bekendheid bij een breder publiek. Wij organiseren regelmatig bijeenkomsten voor relaties bij Summa Zorg . Studenten staan dan in voor het onthaal en de catering. Dat doen ze goed. Het geeft sfeer aan een bijeenkomst die je ergens anders niet hebt. We zijn blij met deze fijne manier van samenwerken!”