Verwenmiddag is uitlaatklep voor mantelzorgers

Eén keer per maand organiseert Lokaal⁺ in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Verlicht een verwenmiddag speciaal voor mantelzorgers (met of zonder hun partner). ‘Samen even uit de zorgstaat centraal. Het draait hier volledig om aandacht en verwennen. Vandaag vertellen bezoekers Trees en Nel over hun ervaring met deze middagen.

“Ik kom hier al een hele tijd! Zo’n twee jaar. Voor mij zijn de middagen hier een momentje weg van mijn beslommeringen. Ik ontmoet gelijkgestemden en kan mijn verhaal hier kwijt. Iedereen die ik hier heb leren kennen zijn echt vrienden van me geworden”, vertelt Trees. Nel vervolgt: “Ook ik kom hier nu zo’n twee jaar. Het is echt een fijne middag onder de mensen. We beginnen de middagen altijd met een hoogte- en dieptepunt van afgelopen maand. Bij mij was dat dit keer de paasbrunch met mijn kinderen en kleinkinderen! Ik vind het leuk dat ik dat kan delen met anderen.”

Rust en plezier

“Ik rust hier vooral uit. Ik ben mantelzorger van mijn moeder. Als ik hier ben heb ik echt even een momentje voor mezelf om bijvoorbeeld aan mijn boek te werken”, aldus Trees. Ook Nel komt helemaal tot haar rust tijdens de verwenmiddag: “We doen quizzen, luisteren muziek en spelen kaartspellen. Ik ben ook een keer gaan dansen en laatst heb ik zelfs een prijs gewonnen. Ik mocht toen naar de opera, geweldig!”

Een echte aanrader

“De spellen hier zijn erg leuk. Daarnaast vind ik het vooral fijn dat ik met andere mantelzorgers kan kletsen. Ik kan echt mijn emoties kwijt”, vertelt Trees. Of de dames andere senioren ook aanraden deel te nemen aan de verwenmiddag is duidelijk! “Jazeker! Je bent samen met gelijkgestemden, het is fijn om hier te zijn en het is een echte uitlaatklep”, vertellen Trees en Nel.